Електрорадіатор, як правило, монтується на стіну. Найчастіше ця стіна зовнішня, тобто виходить на вулицю, а значить - найхолодніша в приміщенні. Якщо прилад розміщується на такій стіні, тоді він інтенсивно віддає останньої тепло, нагріває її і фактично опалюючи вулицю.

Для того, щоб виключити можливі втрати тепла за батареєю, використовують фольгу. Вона відображає теплові промені від стіни назад в приміщення. Разом з тим, фольга та сама нагрівається і вже своїм теплом гріє стіну, що сприяє тепло втрат. Для попередження цього, її наклеюють на утеплювач різної товщини (2-5 мм). В якості такого утеплювача служать різного роду спінені поліетилени, які мають низький ступінь теплопровідності. Для полегшення монтажу на екран наноситься клейка основа із захисною плівкою, щоб його простіше було наклеїти на стіну. Якщо така поверхня відсутня, приклеїти його до стіни можна за допомогою рідких цвяхів або шпалерного клею. Такого роду теплоотражающие екрани здатні повернути в кімнату до 95% тепла.

Яке має бути відстань між задньою стінкою Оптімакс, стіною і підлогою?

По теплотехнічних нормам - від 1,5 і від 10 см відповідно.

Щоб перевірити, чи дійсно тепловідбивний екран виготовлений з фольги, спробуйте підпалити його, якщо горить - це підробка.

Майстри рекомендують клеїти екран таким чином, що б він був трохи більше площі електрорадіатори. В такому випадку, нібито, економія буде істотніше. У той же час, багатьом покупцям не подобається зовнішній вигляд фольги в інтер'єрі (не вписується в дизайн кімнати, просто кидається в очі). З цього, теплоотражающие екрани, пропоновані до Оптімакс, мають розміри трохи менше самого електрорадіатори і акуратно ховаються за приладом.

І останнє, ефективність теплоотражающих екранів досі питання спірне. Складно «зловити» його ККД, адже він вимірюється 1-2 градусами, збереженими в приміщенні, хоча деякі джерела стверджують, що економія становить 10-15%. Коли ми вибирали постачальника екранів для наших електрорадіаторів, посилено їх тестували. І виявили, що чим більше товщина утеплювача за фольгою, тим холодніше стіна за приладом (значить і тепло втрати менше). З цього зупинили свій вибір на Тепловідбивний екрані товщиною 5 мм, він трохи дорожче звичайного, але це той випадок, коли не варто економити пару копійок і купити нормальну річ!
Як правильно приклеїти тепловідбивний екран при установці електрорадіатори?